dijous, 16 de gener del 2014

Dia de descobertes


Dijous, 16 de gener. Esmorzem a l'Acadèmia Mariana, l'espai on s'allotgen els companys de projecte. A primera hora del matí tenim l'acte de benvinguda oficial a la sala del germà Felip. La directora, Mary  Rius, dóna la benvinguda a tots els mestres i després anem cap a la Paeria on ens rep la tinent d'alcalde, Montse Parra. Situats a la ciutat pugem cap a la Seu Vella acompanyats del Guillem Capdevila, exalumne que estudia turisme i ens explica la història de la ciutat i del monument. Quatre pinzellades per explicar el moment històric que vivim a Catalunya.


Dinar a la FECOLL. Aparquem la història, la cultura i els monuments per parlar de la vida i la passió comuna... l'escola! La Carme Oró se situa entre italians i belgues i es defensa bé barrejant francès, anglès i, si cal, català. La Teresa descobreix l'horari lectiu de les companyes sueques mentre aquestes se sorprenen amb els caragols: "si aquests bitxos es mengen l'herba del meu jardí!". La finlandesa confessa al Francesc que des de que ha arribat no para de descobrir productes i descobrir-se ella mateixa: no havia provat mai els caragols, ni el vi, ni l'all i oli, i fins ara no li agradava ni la cervesa, ni les olives... però ha canviat d'opinió quan ha provat les d'aquí. Mentre degustem una fantàstica paella l'Encarni practica alemany afegint, de tant en tant, un explícit llenguatge gestual i la Marijó explica què és un aplec, un cargol i l'Aplec del Caragol. La Sílvia, que durant el matí ha fet de relacions públiques amb tota la colla, situa el país i la crema catalana. Hi ha caliu. El Jordi ho controla tot i acaba fent de cambrer perquè cal un bon professional per situar la crema catalana, les postres de mel i mató, o un senzill tallat descafeïnat de sobre. Ambient impressionant que va augmentant a mesura que avança el dinar. El vi també ajuda a establir conversa i practicar idiomes.

Migdiada i descans.

Tarda de reunió. Prop de quatre hores desgranant el projecte YEA al màxim. Ambient ben enriquidor i tots amb moltes ganes d'arromangar-se. Ens reafirma l'encert de vincular el Comènius amb el món de l'art. Hi ha tantes possibilitats! I quan hi sumem mirades de diferents cultures, el repte es multiplica. 



Enmig la reunió una grata sorpresa: ha aparegut la mascota del YEA que han creat els alumnes d'una escola de Finlàndia, amb productes autòctons. Aquesta mascota, que encara no té nom, ens acompanyarà a l'escola fins al mes de març, quan viatjarà a Bèlgica. La farem passejar per diferents espais del col·legi i la ciutat i hem de fer mil i una fotos que serviran per donar-nos a conèixer als altres nens i nenes. Ah, i tenim deures, entre tots hem de buscar-li un nom. Apassionant.

Al vespre ens apleguem vint persones a sopar. Toca revisar el dia i pair la feinada. Retirem a les 2 tocades. No cal pas dir res més...
I a reposar que demà serà un dia intensa a l'escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada