dilluns, 11 de febrer del 2013

1r dia al Paradís


Encara ens faltava un viatge amb avió de 3 hores, ja que Papeete, que és la capital de la Polinèsia Francesa, no és el nostre destí...
Realment tot és relatiu, si has fet un viatge de 19 hores un de tres ens va semblar una estoneta al pati, va passar volant (mai millor dit)
Ens vam trobar amb la resta de companys, els de Bèlgica, Portugal i Gales, a més del nostre amfitrió Yann. El viatge el vam fer junts i cadascú explicava les seves batalletes. Durant el trajecte vam descobrir les diferències entre les illes que es veien des de la finestreta. N’hi ha que tenen una llacuna al mig i la seva aigua és blau cel, altres són muntanyoses i al cim sempre hi ha boira, ...
A l’arribar ens tenien preparada la primera sorpresa, una benvinguda a l’estil de la Polinèsia, danses i collars de flors.


Ens vam sentir completament emocionades ja que tota aquella celebració la feien per nosaltres, els participants en el projecte Comenius.
Amb cotxes 4x4, ja que hi ha molts desnivells a la illa, ens van portar  a veure diferents indrets, tots preciosos amb una vegetació impressionant i l’oceà Pacífic a la vora.




En una de les valls ens van preparar el dinar. Res a veure amb el que mengem aquí. Qui de vosaltres a menjat plàtan cuinat alguna vegada? I el peix i el marisc cru? Qui de vosaltres per treure’s la set ha begut l’aigua d’un coco? Doncs nosaltres, sí.







A la Polinèsia, la gent és catòlica, però fa molts anys tenien unes creences que res a veure tenien amb anar a missa. Ells tenien els déus de la fertilitat, la força, la protecció ... i els  representaven amb unes grans estàtues tallades en pedra. Vam anar a veure el més gran que hi ha a tota la Polinèsia, el pae pae Iipona.



Després de sopar a les 9,30 tots a dormir que demà a les 5,30 del matí cal alçar-nos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada