divendres, 18 de maig del 2012

Avui hem celebrat el dia del Patró, es diu Pawel Edmund Strezelecki.

Com ja llegiu en el tìtol d'avui, (a veure qui és el guapo que pot pronunciar el nom d'aquest senyor...) hem celebrat el dia del patró de l'escola. Hi ha hagut molts parlaments de gent importantíssima, perquè anaven mudats com si fos diumenge, l'únic problema és que els han fet tots en polonès.
El dia començava amb la proposta no obligatòria d'una missa en l'esglèsia local, però malauradament no ens hem alçat prou d'hora com per anar-hi, a més com que imaginàvem que no la farien en català ni cantarien les cançons a les que estem acostumats, tampoc no ens ha sapigut massa greu.
Quan hem arribat a l'escola, que per cert està en mig d'un bosc i  la zona on està és preciosa; mentre anàvem al poliesportiu, tots els nens, adults i gent vinculada al centre, anaven o disfressats o mudats.
Allí hem assistit a l'acte de celebració, que riu-te'n Jordi Cano dels nostres pregons de festes, batejat per discursos i presentacions de molta gent, i per fi l'actuació dels nens.
Hi ha hagut senyors que ens han explicat la història de l'escola des que va estar fundada fins ara. Uns altres que explicaven la vida d'en Pawel Edmund  Strezelecki. Altres que, com no mostraven cap imatge, no tenim ni idea de que parlaven...
Al final hem fet un gest per acabar amb la celebració que ha estat agafar tothom un globus, nens i adults,  i deixar-lo anar tots junts, com estaven unflats amb gas han volat tots fent un efecte molt bonic.
A la tarda els mestres han organitzat una barbacoa amb salsitxes i altres menjars típics, han ficat música i ens ho hem passat bomba!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada