dijous, 17 de maig del 2012

Un dia molt intens.

Avui el dia ha començat com sempre, a les 9 ja estàvem  a l'escola, però la diferència és que l'escola està a Varsòvia...
Kasia, la nostra col·lega polonesa ens ha ensenyat tots els racons de la seva escola. Hi ha moltes aules i sales petites o grans on fan classe, però fins i tot hem vist en un passadís fer la gimnàstica i en un altre la plàstica. Aprofiten tot l'espai que disposen, tot i que en tenen molt ja que el centre és molt gran. De cada curs hi ha 7 línies, això vol dir que comptant infantil (només hi ha un curs) i primària, hi ha 800 alumnes i 80 mestres...

Les aules són molt amples: hi ha l'espai per a les taules i cadires, i un altre per poder fer una rotllana. A més hi ha una aixeta a cada classe.
Després de veure tota l'escola, hem tingut l'oportunitat de veure una classe de religió a nens i nenes d'infantil. L'han començat fent el senyal de la creu i després resant el parenostre, tot això en polonès...
Hem acabat el matí assistint a unes danses tradicionals  i la representació de "La caputxeta vermella" en versió moderna. Ha estat molt divertit!

Fixeu-vos en tot el que ens ha sorprès:

  1. els alumnes cada vegada que hem entrat a una aula, es posaven drets i no seien fins que el mestre els donava permís.
  2. en totes les aules hi havia l'escut de Polònia i una creu.
  3. les aules estaven tant ordenades, que semblava que no hi hagués hagut mai cap nen.
  4. com demà és el dia del patró de l'escola, tots els nens han estat fent activitats de preparació per la festa gran, i tots els passadissos estan decorats amb dibuixos, collages, murals, ... sobre el patró.
  5. als passadissos, també hi ha uns altaveus, que tota l'estona anaven explicant la història del patró. Semblava que estiguessin escoltant un programa de ràdio molt pesat.
  6. els nens deixen l'abric i la motxilla fora de les aules, en la planta baixa en unes sales tancades amb reixes. Semblaven gàbies enormes.
  7. en un raconet del passadís, hi ha una botigueta de llaminadures.
  8. per poder entrar en la sala de mestres, cal ficar un codi molt llarg perquè s'obri la porta.
  9. fins a 3r cada curs té la seva aula, com nosaltres, però després hi ha l'aula de matemàtica, la de ciències, la de polonès, ..., com quan vosaltres aneu a música però per totes les assignatures.


Demà tornarem a l'escola i portarem les cartes que els nens de 5è de Maristes van escriure pels nens d'aquí. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada