dijous, 5 de març del 2015

2n DIA A ARQUENNES

Avui hem tingut un dia ben ple d'activitats. Al matí ens ha fet molta il·lusió de retrobar-nos després d'haver passat la nit amb les famílies belgues. Ens hem explicat el que havíem fet durant la tarda-nit anterior, tots hem viscut bones experiències i les hem compartit ben contents i emocionats.
Sense adonar-nos-en hem començat una activitat darrera d'una altra.
Hem començat el matí a la classe de 1r, on ens han explicat què són els Gilles, uns personatges que surten a desfilar pel Carnaval (que és molt famós). Hem fet un titella amb aquest personatge seguint les instruccions en francès i amb l'ajut dels nens de 1r. Després ens han mostrat una disfressa de Gilles i ens n'han explicat les parts que la componen.
En acabar aquesta estona de dues hores, hem fet un pati i hem jugat amb els nens grans. En tornar a les classes hem anat a la classe de 4t, on ens hem fet una màscara per la desfilada de demà. També ens han portat a conèixer la biblioteca d'Arquennes, ben al costat de l'escola, i el gimnàs on fan els esports. A continuació hem estat en una classe d'anglès amb aquests nens de 4t i hem fet un joc d'animals.
Tot seguit hem anat a dinar al menjador de l'escola. Avui ha estat més variat que ahir, hem menjat sopa de tomata, pasta a la carbonara i flam de postres. Tot i que tenen una hora de descans al migdia, hem tingut temps per jugar.
A la tarda hem tingut ocasió de conèixer el flamenc, l'altra llengua de Bèlgica, amb els alumnes de 5è. I déu n'hi do com ens n'hem sortit!! En molts aspectes sembla l'anglès.
Un cop acabada aquesta classe, hem estat en una xerrada que ha fet un mestre anglès que fa una estada a l'escola, sobre el sistema educatiu a Anglaterra. Ha estat una xerrada bilingüe, en anglès i francès, i fins i tot hem fet un petit debat sobre l'ús dels uniformes.
En acabar hem fet una passejada pel poble.
A l'acabar les classes (15:45) les famílies ens han vingut a buscar i ens hem acomiadat fins demà.
No perdeu detall de les fotos, que il·lustren tota aquesta activitat!



Pares, ens hem acomiadat dels nens tranquil·les per què els veiem adaptats al nou entorn, tenen moltes ganes de comunicar-se amb els companys, tant amb els belgues com amb els suecs. Participen molt activament en tot el que se'ls proposa i pregunten per tot el que veuen. Prepareu-vos per què tindran moltes coses per explicar...

3 comentaris:

  1. Nois, tenint aquesta actitud ens feu sentir molt contents i orgullosos.
    Aprofiteu l'oportunitat!!

    ResponElimina
  2. Gaudiu de l'experiència. I recordeu que en arribar ens ho haureu d'explicar...tot!😃

    ResponElimina
  3. Gaudiu de l'experiència. I recordeu que en arribar ens ho haureu d'explicar...tot!😃

    ResponElimina