dissabte, 7 de març del 2015

TORNADA CAP A CASA

El camí de tornada ha servit per anar fent balanç dels dies que hem passat. Us deixem amb les reflexions que hem fet:


MAR: Simplement ha estat una experiència única, diferent, i espero tornar-la repetir algun cop. La veritat és que la casa, el col·legi, i tot en general era inesperat, ja que només arribar a Brussel·les ja ens van venir a buscar la família i així com així vam fer vida normal, però no la vida normal de Catalunya, sinó que vam fer el seu horari, les seves costums, és a dir, tot el que feien ells ho féiem nosaltres. Quan dic “vam fer el seu horari” em refereixo a que anàvem a sopar a les 18:30 i anàvem a dormir a les 19:15! Per a nosaltres, aquesta hora era encara de fer deures, extraescolars, berenar, mirar la tele, exactament, la tarda! Però per ells això era la nit!
Hem tingut molta sort de fer aquest viatge tan impressionant, moltíssimes gràcies a tots els que ens heu acompanyat, Gemma i Teresa, i a les famílies inoblidables que ens han cuidat i ens han ensenyat les costums i les tradicions d’allà. Els carnaval va ser el dia més divertit! Tots els nens del col·legi vam anar a voltar pel poble disfressats i  ens tiràvem confeti, cintes de colors… Simplement molt divertidíssim! Els suecs, dos nens i dues nenes, eren molt majos i ens vam fer amics seus perquè estaven a la mateixa situació de la que estàvem nosaltres! Resumint, ha sigut el viatge més impressionant de la meva vida, i de veritat, espero que aquests record mai marxin de la ment i dels nostres cors!!!






ANDREA: Aquest viatge ha estat únic, ha estat diferent, no m’ho imaginava així, les cases no eren com les nostres, al col·legi hi havia moltes costums diferents a les nostres. En aquest viatge hem fet noves amistats  i hem après moltes coses i hem conegut una família nova que ens va acollir. Al col·legi no hi havia temps! Esmorzàvem a corre-cuita, i dinàvem super-ràpid perquè no hi havia suficient pati! Va ser una mica incomode que els nens i nenes del col·legi només parlessin francès perquè nosaltres en sabem poquet..., només les coses bàsiques. Em vaig fer amiga d’unes nenes belgues, però crec que amb els que més ens vam entendre i ens ho vam passar més bé va ser amb el Max, el Linus, la Ellen, l’Eva (de Suècia) que van venir a fer el mateix que nosaltres, quedar-se 4 dies amb una família.
La familia que ens ha tocat era molt amable, però esclar s’em va fer super extrany, cada familia es un món diferent i jo trobava un munt de diferencies entre la seva familia i la meva.
Com he dit aquest viatge m’ha agradat molt, potser la part que més m’ha agradat ha sigut a l’hora de conèixer als alumnes i anar al col·legi. Perquè veiem tot el que ells feien, ens relacionavem més, disfrutàvem amb els professors i el nens i nenes de Suècia i Bèlgica….
El que passa és que m’hagues agradat més que els professors i alumnes de Maristes dormissin al mateix lloc , junts , perquè igualment és una familia però  ja tenim molta confiança
Espero que algun dia de la meva vida em torni a tocar una oportunitat com aquesta!



ROGERAquest viatge ha estat una gran oportunitat de  conèixer noves cultures i practicar idiomes. La família  amb la que hem estat m’ha semblat molt bona. Han sigut molt bons amb nosaltres ,com per exemple ens van deixar elegir el menjar que volíem.
El menjar no era molt bo...tot el contrari era mil vegades més bo el de casa .
Vam conèixer a uns suecs que ens van ajudar amb l’anglès i ens van ensenyar una mica de suec i també amb els belgues que ens van ajudar a practicar el francès i a aprendre'n més.
Ha estat una experiència molt bonica i divertida per tot el que hem passat . Molt molt bonica  .














EDUARD: En aquest viatge he descobert moltes coses com per exemple a parlar diferents idiomes (no ham experiència) , conèixer a noves persones (belgues, sueques)i moltes coses més...
La nostra família ha sigut fantàstica ja que ens deixaven fer de tot... s’han portat molt bé amb nosaltres, han sigut molt respectosos amb nosaltes i molt simpàtis i atents però no hi havia res comparat amb el menjar, era boníssim! Hi havia cops que amb la família ens havíem de comunicar en anglès.
Al col·legi ens hem fet amics amb els/les belgues o també amb els nens que han vingut de Suècia, eren tots súper majos(nens/es) però els professors també eren molt majos i atents i ens han fet fer un munt d'activitats divertides.
En el tema del menjar en el col·legi era per mi bastant dolent però havíem de tenir un respecte per tot l’esforç dedicat cap a nosaltres.
Tenen unes cultures molt diferent a les nostres (apats,cole,...) però en alguna cosa coincidim.
Ha estat una experiència inoblidable i a més molt instructiva però sempre tots la recordarem.



ALBERT: Aquest viatge ha estat molt especial perquè ens va tocar en un sorteig i també ha estat útil per utilitzar els idiomes que hem après a l’escola i aprendre més d’aquests idiomes  i aprendre nous idiomes com han estat el Flamenc i el Suec .
No va ser els únics a ser acollits a Bèlgica perquè també hi havia suecs molt amables que vam conviure bé entre nosaltres.
La família era molt bona perquè  en el primer instant ja ens sentíem bé perquè ens preguntaven coses i eren molt amables.
I el carnaval el celebren molt diferent i molt divertit.
Aquesta experiència ha estat molt bona.











MARCEL: Al principi tots estàvem molt emocionats i amb moltes ganes de veure aquell món diferent amb tradicions diferents.
Una vegada allí ens van reunir amb les famílies cada una diferent i amb diferents caràcters
 Alguns els hi agradava més i altres menys.
Referent a l’escola hi havia molts nens simpàtics, també vam conèixer als de suècia i ens vam fer molt amics, ells ens ensenyaven paraules amb  suec i nosaltres amb català.
Les rutines diàries d’allí eren molt diferents a les nostres i ens vam tenir que acostumar.
Els pares eren molt amables i ens tractaven com si fóssim els seus fills.
Ens ho hem passat molt bé però era hora de tornar.





Doncs bé, aquell viatge que trigava tant a arribar ara ja ha fet punt i final, però de ben segur que ha deixat un paquetet en la motxilla de vida de cadascun d'aquests nens i nenes, que els ajudarà a obrir la seva mirada envers el món. 

Es mostra IMG-20150307-WA0018.jpg.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada